Lammefrikassé

Lammefrikassé

Lammefrikasse er en herlig klassiker som søndags middag ved kjøkkenbordet, og det smaker også utrolig godt.

I frikasséen kan du i grunnen velge hvilke grønnsaker du vil ha i, og de aller fleste grønnsaker passer godt. Hva med blomkål, sellerirot, persillerot, erter, gulrøtter, purre, løk og rosenkål? Eller har du andre favoritter?

Lammefrikassé

Lammefrikasse

Svein Ove Omland Svein Ove Omland
Nydelig tradisjonsmat som smaker
5 from 4 votes
FORBEREDELSESTID30 minutter
KOKETID1 time 30 minutter
Total tid2 timer
Rett Hovedrett, Middag
Kjøkken Skandinavisk
Vanskelighet Lett
Porsjoner 4 Porsjoner
Kalorier 650 kcal

Ingredienser
  

  • 1,5 L Vann
  • 1 kg Lammekjøtt med bein
  • 2 stk Laurbærblad
  • 8 stk Pepperkorn
  • 2 ts Salt
  • 1 stk Persillerot
  • 0.5 stk Sellerirot (ca300 gram)
  • 1 stk Purreløk
  • 1 stk Løk
  • 3 stk Gulrot
  • 1 stk Blomkål
  • 3 ss Lettrømme
  • 3 ss Frisk dill
  • 1 ss Sitronsaft
  • 3 ss Melange
  • 4 ss Hvetemel

FREMGANGSMÅTE
 

  • Del kjøttet i  passende serveringsstykker, kok opp 1.5 liter vann og ha deretter oppi kjøttet og kok opp igjen og skum av så slik at du får en fin og klar kjøttkraft.
    Lammekjøtt
  • Ha så i salt, pepperkorn og laurbærblad, Senk varmen og la kjøttet trekke til det er helt mørt og slipper beinet, ca. 1-1 1/2 time.
  • Rens og del grønnsakene i biter, ta så ut kjøttet av gryten og eventuelt skjære i mindre biter og la det hvile under tildekning slik at det ikke tørker ut. Tilsett grønnsakene og kok videre til grønnsakene er møre.
    Grønnsaker til Lammefrikassé
  • Sil fra grønnsakene og ha kraften tilbake i gryten.
  • Smelt smøret og tilsett melet og bland i hop, ha så dette oppi gryten igjen med kraften og kok opp under omrøring, la småkoke i 10 minutter for å bli kvitt melsmak.
  • Rør deretter inn rømme, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i gryta og la alt bli gjennomvarmt. Dryss over frisk hakket dill.
  • Server lammefrikasséen med kokte poteter.

Merknader

  • Til en lammefrikassé kan du bruke bog, bryst eller nakke – gjerne stykker med bein. Bein er med på å gi kraften ekstra god smak.
  • Du kan også bruke det som i butikken er merket fårikålkjøtt.

Ernæring

Servering: 1PorsjonKalorier: 650kcalKarbohydrater: 21gProtein: 53gFett: 40gJern: 6mg
Nøkkelord Lammefrikasse

Relaterte innlegg

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonnere
Gi beskjed om
guest

0 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments