Friterte vårruller smaker utrolig godt og her er oppskriften vi bruker som oftest.
Vårruller finnes i mange variasjoner og et hav av oppskrifter, men oppskriften her har vi tilpasset og prøvd oss frem til det vi synes smaker best.
Vi handler også mye av ingrediensene på Asiatiske butikker, her er alltid godt utvalg og gode råd fra det asiatiske kjøkkenet.
Vårruller med kjøttdeig
Velsmakende vårruller med kjøttdeig
Utstyr
Kjøkkenmaskin
Wokpanne
Frityrkoker
Ingredienser
Oppskriften gir 30 vårruller
Kjøttdeig krydret
- 500 g Kjøttdeig
- 4 Fedd hvitløk (hakket)
- 1 ts Salt
- 1 ts Pepper
- 1 ts Koriander
Grønnsaksblanding
- 1 stk Spisskål
- 3 stk Gulrøtter
- 4 stk Vårløk
- 60 g Glassnudler
- 2 ss Lys soyasaus
- 2 ss Lee Kum Sweet & Sour Sauce
- 2 ts Glutamate Ajinomoto (Hvit Vietnamesisk krydder)
- 3 ts Grov svart pepper (Asiatisk)
Vårruller
- 1 pk Ferdige filodeig plater
- Krydret kjøttdeig
- Grønnsaksblanding
- 1 Egg til pensling
- Olje til fritering
FREMGANGSMÅTE
- Start med å legge glassnudler i en bolle med vann, (dette gjør så den blir myk.) Ønsker du ikke å bruke glassnudler så smaker vårrullene like godt uten.
- Fin frem wok pannen og tilsett olje, tilsett grønnsakene og bland godt stek på høy varme en stund og vend ofte. Senk temperaturen og la blandingen stå og surre å godgjøre seg litt, vend av å til. Vend så inn den stekte kjøttdeigen i grønnsaksblandingen i wok pannen og bland godt.
- Pisk sammen 1 egg i en kopp, finn frem pakken med filoplatene. Legg 1 filoplate på benken med en spiss mot deg. Legg på en toppet spiseskje med fyll. Legg den spisse delen som peker mot deg over kjøttet og stram litt tilbake. Rull en runde og brett sidene inn som en konvolutt. Ta litt av eggeblandingen på som lim på den resterende delen og rull fremover til en stram rull. Legg rullene på et brett eller begynn å friter.
- Server vårrullene rykende varme med sweet chilisaus, soyadipp eller en annen du liker.
Merknader
- Har du ikke tilgang til frityrkoker så går det fint å bruke en gryte å varme oljen i, for å sjekke når oljen er fra 160° til 175° kan du stikke skaftet på en tresleiv i oljen, om det bruser godt rundt er oljen varm nok.
Ernæring
Servering: 100gramKalorier: 173kcalKarbohydrater: 25gProtein: 7gFett: 5gMettet fett: 1.5gFiber: 1.6gSalt: 0.6g