Vårruller med kjøttdeig

Vårruller

Friterte vårruller smaker utrolig godt og her er oppskriften vi bruker som oftest.

Vårruller finnes i mange variasjoner og et hav av oppskrifter, men oppskriften her har vi tilpasset og prøvd oss frem til det vi synes smaker best.

Vi handler også mye av ingrediensene på Asiatiske butikker, her er alltid godt utvalg og gode råd fra det asiatiske kjøkkenet.

Vårruller

Vårruller med kjøttdeig

Svein Ove Omland Svein Ove Omland
Velsmakende vårruller med kjøttdeig
5 from 2 votes
FORBEREDELSESTID45 minutter
Steketid30 minutter
Total tid1 time 15 minutter
Rett Forrett, Lunsj
Kjøkken Asiatisk
Vanskelighet Lett
Porsjoner 8 Personer
Totalt 30 vårruller
Kalorier 173 kcal

Utstyr

Kenwood kjøkkenmaskin
Kjøkkenmaskin
Wokpanne
Wokpanne
Frityrkoker
Frityrkoker

Ingredienser
  

Oppskriften gir 30 vårruller

Kjøttdeig krydret

  • 500 g Kjøttdeig
  • 4 Fedd hvitløk (hakket)
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 1 ts Koriander

Grønnsaksblanding

  • 1 stk Spisskål
  • 3 stk Gulrøtter
  • 4 stk Vårløk
  • 60 g Glassnudler
  • 2 ss Lys soyasaus
  • 2 ss Lee Kum Sweet & Sour Sauce
  • 2 ts Glutamate Ajinomoto (Hvit Vietnamesisk krydder)
  • 3 ts Grov svart pepper (Asiatisk)

Vårruller

  • 1 pk Ferdige filodeig plater
  • Krydret kjøttdeig
  • Grønnsaksblanding
  • 1 Egg til pensling
  • Olje til fritering

FREMGANGSMÅTE
 

  • Start med å legge glassnudler i en bolle med vann, (dette gjør så den blir myk.) Ønsker du ikke å bruke glassnudler så smaker vårrullene like godt uten.
  • Finkutt deretter spisskål, gulrøtter og vårløk. Eventuelt bruke knivene i foodprosessor, vi bruker 2 forskjellige størrelser størst på kålen og mindre på gulrøttene.
  • Legg en klatt melange i en panne og smelt denne, legg i kjøttdeigen og tilsett salt, pepper og koriander og stek på middels varme, tilsett hakket hvitløk når kjøttdeigen nærmer seg ferdig og stek så videre noen minutter til kjøttdeigen er ferdig.
  • Fin frem wok pannen og tilsett olje, tilsett grønnsakene og bland godt stek på høy varme en stund og vend ofte. Senk temperaturen og la blandingen stå og surre å godgjøre seg litt, vend av å til. Vend så inn den stekte kjøttdeigen i grønnsaksblandingen i wok pannen og bland godt.
    Vårrull full
  • Pisk sammen 1 egg i en kopp, finn frem pakken med filoplatene. Legg 1 filoplate på benken med en spiss mot deg. Legg på en toppet spiseskje med fyll. Legg den spisse delen som peker mot deg over kjøttet og stram litt tilbake. Rull en runde og brett sidene inn som en konvolutt. Ta litt av eggeblandingen på som lim på den resterende delen og rull fremover til en stram rull. Legg rullene på et brett eller begynn å friter.
    Våruller trinnvis
  • Server vårrullene rykende varme med sweet chilisaus, soyadipp eller en annen du liker.

Merknader

  • Har du ikke tilgang til frityrkoker så går det fint å bruke en gryte å varme oljen i, for å sjekke når oljen er fra 160° til 175° kan du stikke skaftet på en tresleiv i oljen, om det bruser godt rundt er oljen varm nok.

Ernæring

Servering: 100gramKalorier: 173kcalKarbohydrater: 25gProtein: 7gFett: 5gMettet fett: 1.5gFiber: 1.6gSalt: 0.6g
Nøkkelord Vårrull

Relaterte innlegg

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonnere
Gi beskjed om
guest

0 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments