Gammeldags Kjøttsuppe

Kjøttsuppe

Varmende og herlig suppe med oksekjøtt og rotgrønnsaker. Klassisk tradisjonsmat, perfekt på en kald høst- eller vinterkveld. Varier gjerne kjøtt og grønnsaker etter sesong eller det du har tilgjengelig. Denne suppen kan varieres i det uendelige og – ikke minst – din egen smak

Kjøttsuppe

Klassisk kjøttsuppe

Varmende og herlig suppe med oksekjøtt og rotgrønnsaker. Klassisk tradisjonsmat, perfekt på en kald høst- eller vinterkveld. Varier gjerne kjøtt og grønnsaker etter sesong eller det du har tilgjengelig.
5 from 1 vote
FORBEREDELSESTID30 minutter
KOKETID1 time 30 minutter
Rett Suppe
Kjøkken Norsk
Vanskelighet Lett
Porsjoner 4
Kalorier 179 kcal

Ingredienser
  

  • 600 g Høyrygg av storfe i biter
  • 1.5 L Grønnsakkraft
  • 2 stk Laurbærblad
  • 3 stk Gulrøtter (i biter)
  • 0.5 stk Kålrot (i biter)
  • 0.5 stk Sellerirot (i biter)
  • 1 stk Persillerot (i biter)
  • 1 stk Gul løk (i biter)
  • 1 stk Purre (i biter)
  • 5 stk Poteter (i biter)
  • 3 stilker Frisk timian
  • 3 ts Salt (prøv deg frem)
  • 1 ts Pepper (prøv deg frem)

FREMGANGSMÅTE
 

  • Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i passe store terninger.
    Kjøtt til kjøttsuppe
  • Varm melange (eller olje) i en stekepanne på sterk varme. Brun oksekjøttet og ha det over i en stor gryte.
  • Hell grønnsakskraften over kjøttet og tilsett laurbærblad. Kok opp, senk varmen og skum av underveis for å få en klar suppe. La kjøttet trekke i ca. 1 time.
  • Rens og skrell alle grønnsakene, skjær dem i biter og ha dem i gryta sammen med kjøttet. Tilsett timian og smak til med salt og pepper.
    kjottsuppe
  • Kok opp igjen, senk temperaturen og la alt småkoke til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.
  • Server kjøttsuppa rykende varm med pisket smør og godt flatbrød.

Ernæring

Servering: 100gKalorier: 179kcalKarbohydrater: 14gProtein: 24gFett: 3gFiber: 3g
Nøkkelord Suppe,Kjøttsuppe

Relaterte innlegg

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonnere
Gi beskjed om
guest

0 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments