Varmende og herlig suppe med oksekjøtt og rotgrønnsaker. Klassisk tradisjonsmat, perfekt på en kald høst- eller vinterkveld. Varier gjerne kjøtt og grønnsaker etter sesong eller det du har tilgjengelig. Denne suppen kan varieres i det uendelige og – ikke minst – din egen smak
Klassisk kjøttsuppe
Varmende og herlig suppe med oksekjøtt og rotgrønnsaker. Klassisk tradisjonsmat, perfekt på en kald høst- eller vinterkveld. Varier gjerne kjøtt og grønnsaker etter sesong eller det du har tilgjengelig.
Ingredienser
- 600 g Høyrygg av storfe i biter
- 1.5 L Grønnsakkraft
- 2 stk Laurbærblad
- 3 stk Gulrøtter (i biter)
- 0.5 stk Kålrot (i biter)
- 0.5 stk Sellerirot (i biter)
- 1 stk Persillerot (i biter)
- 1 stk Gul løk (i biter)
- 1 stk Purre (i biter)
- 5 stk Poteter (i biter)
- 3 stilker Frisk timian
- 3 ts Salt (prøv deg frem)
- 1 ts Pepper (prøv deg frem)
FREMGANGSMÅTE
- Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i passe store terninger.
- Varm melange (eller olje) i en stekepanne på sterk varme. Brun oksekjøttet og ha det over i en stor gryte.
- Hell grønnsakskraften over kjøttet og tilsett laurbærblad. Kok opp, senk varmen og skum av underveis for å få en klar suppe. La kjøttet trekke i ca. 1 time.
- Rens og skrell alle grønnsakene, skjær dem i biter og ha dem i gryta sammen med kjøttet. Tilsett timian og smak til med salt og pepper.
- Kok opp igjen, senk temperaturen og la alt småkoke til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.
- Server kjøttsuppa rykende varm med pisket smør og godt flatbrød.
Ernæring
Servering: 100gKalorier: 179kcalKarbohydrater: 14gProtein: 24gFett: 3gFiber: 3g