Suppen trenger litt planlegging, men den krever ikke særlig mye arbeid. Ertene skal legges i bløt dagen i forveien, og kjøttet skal koke en stund. Og så trenger du litt tid til å rense og skjære opp grønnsaker.

Ertesuppe med svineknoke
Ertesuppe laget med lettsaltet svineknoke og grønnsaker.
Ingredienser
Svineknoke
- 1 stk Svineknoke
- 3 l Vann
- 1 ss Hel pepper
- 4 stk Laurbærblader
- 1 Bunt frisk timian
Ertesuppe
- 1 Kokt rensket svineknoke
- 3 l Kraft fra knoken
- 300 g Gule erter
- 1 stk Løk i biter
- 1 stk sellerirot, i terninger
- 1 stk Purreløk i biter
- 1 stk Kålrot i biter (Liten)
- 4 stk Gulrot i terninger
FREMGANGSMÅTE
Svineknoke
- Legg knoken i en passende kjele og dekk med vann, cirka 3 liter. Tilsett laurbær, hel pepper og timian. Kok opp, skum av og la knoken småkoke to-tre timer til svineknoken er mør og kjøttet løsner fra beinet.
Ertesuppe
- Ertene må bløtlegges natten over i rikelig med kaldt vann.
- Sil de utvannede ertene i kaldt vann.
- Hakk løk.
- Kok løk og erter i kraften fra knoken i ca 30 minutter.
- Vask, skrell og kutt alle grønnsakene i terninger og skiver.
- Tilsett grønnsakene i suppen og kok dem møre.
- Rens og tilsett kjøttet i suppa og la det koke med de siste minuttene, smak til med salt og pepper.
- Velbekomme
Ernæring
Servering: 100gKalorier: 87kcalKarbohydrater: 9gProtein: 7.5gFett: 2.5gMettet fett: 0.5gSalt: 0.5g