Ertesuppe med svineknoke

Ertesuppe

Suppen trenger litt planlegging, men den krever ikke særlig mye arbeid. Ertene skal legges i bløt dagen i forveien, og kjøttet skal koke en stund. Og så trenger du litt tid til å rense og skjære opp grønnsaker.

Ertesuppe

Ertesuppe med svineknoke

Ertesuppe laget med lettsaltet svineknoke og grønnsaker.
No ratings yet
FORBEREDELSESTID1 Dag
KOKETID3 timer
Rett Suppe
Kjøkken Norsk
Vanskelighet Lett
Porsjoner 6
Kalorier 87 kcal

Ingredienser
  

Svineknoke

  • 1 stk Svineknoke
  • 3 l Vann
  • 1 ss Hel pepper
  • 4 stk Laurbærblader
  • 1 Bunt frisk timian

Ertesuppe 

  • 1 Kokt rensket svineknoke
  • 3 l Kraft fra knoken
  • 300 g Gule erter
  • 1 stk Løk i biter
  • 1 stk sellerirot, i terninger
  • 1 stk Purreløk i biter
  • 1 stk Kålrot i biter (Liten)
  • 4 stk Gulrot i terninger

FREMGANGSMÅTE
 

Svineknoke

  • Legg knoken i en passende kjele og dekk med vann, cirka 3 liter. Tilsett laurbær, hel pepper og timian. Kok opp, skum av og la knoken småkoke to-tre timer til svineknoken er mør og kjøttet løsner fra beinet. 

Ertesuppe

  • Ertene må bløtlegges natten over i rikelig med kaldt vann.
  • Sil de utvannede ertene i kaldt vann.
  • Hakk løk.
  • Kok løk og erter i kraften fra knoken i ca 30 minutter.
  • Vask, skrell og kutt alle grønnsakene i terninger og skiver.
    Grønnsaker ertesuppe
  • Tilsett grønnsakene i suppen og kok dem møre.
  • Rens og tilsett kjøttet i suppa og la det koke med de siste minuttene, smak til med salt og pepper.
    Renset svineknoke
  • Velbekomme
    Ertesuppe

Ernæring

Servering: 100gKalorier: 87kcalKarbohydrater: 9gProtein: 7.5gFett: 2.5gMettet fett: 0.5gSalt: 0.5g
Nøkkelord Ertesuppe

Relaterte innlegg

Abonnere
Gi beskjed om
guest

0 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments