Ungarsk Gulasj

gulasj

Dette er en original oppskrift på ungarsk gulasj, tar tid å lage men lett å lage og smaker veldig godt.

Ungarsk gulasj blir alltid best med en skikkelig god paprika, så sørg for å ha en ungarsk søt paprika av god kvalitet, og du vil bruke minst 4 til 5 ss av den samt ta deg tid til å koke kjøttet ordentlig, det trenger virkelig 2 til 3 timer slik at storfekjøttet blir mørt og smelter i munnen.

gulasj

Ungarsk Gulasj

Svein Ove Omland Svein Ove Omland
Dette er en original oppskrift på ungarsk gulasj, tar tid å lage men lett å lage og smaker veldig godt.
5 from 3 votes
FORBEREDELSESTID30 minutter
KOKETID2 timer
Total tid2 timer 30 minutter
Rett Hovedrett
Kjøkken Ungarn
Vanskelighet Lett
Porsjoner 6 Personer
Kalorier 270 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 ts salt
  • 3 stk løk
  • 3.5 ss olje
  • 4 ss paprikapulver, helst fra Szegedi i Ungarn
  • 1 ts svart malt pepper
  • 2 l vann
  • 500 g potet
  • 200 g gulrot
  • 100 g persillerot
  • 200 g sellerirot
  • 140 g Tomatpure
  • 1 ts malt karve
  • 1 stk plommetomat
  • 2 ss hakket bladpersille

FREMGANGSMÅTE
 

  • Fjern de groveste hinnene og overflødig fett, og kutt kjøttet i terninger på ca. 3×3 cm. Dryss over salt.
  • Finhakk løken. Varm olje i en gryte (gjerne en jerngryte) og stek løken på svak varme til den blir gyllen, ca. 20 minutter. Tilsett litt vann så er du sikker på at løken ikke blir brent.
  • Ta kjelen av varmen og bland inn paprikapulver. Pass på at det ikke brunes eller blir brent – det vil ødelegge smaken.
  • Vend kjøttet inn i løk/ paprika-miksen. Tilsett pepper og vann så det akkurat dekker kjøttet. Kok opp (men ikke skum av), senk varmen, sett på lokk og la kjøttet småkoke i 1 til 1.5 time, til det er mørt.
  • Skrell og kutt poteter, gulrot, persillerot og sellerirot i små terninger.
  • Flå plommetomaten ved å skjære et kryss i skinnet og dyppe den i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Løft den ut av vannet og fjern resten av skallet. Hakk tomaten fint.
  • Ha poteter, grønnsaker, malt karve, plommetomat og tomatpure i suppen og la alt koke med den siste halvtimen, eller til potene er møre. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
    Dryss over hakket bladpersille.
    Server gulasjen rykende varm med godt, ferskt brød.

Merknader

Forslag:
  • Hel tomat kan gjerne byttes ut med hakket tomat på boks.
  • Vil du ha den sterkere, kan du tilsette en finhakket chili, eller litt chilipulver.
  • Ved bruk av tørket persilleblader. Kan det brukes ca. en ½ ss. ekstra i gulasjen.
 

Ernæring

Kalorier: 270kcalKarbohydrater: 21gProtein: 30gFett: 7gJern: 7mg
Nøkkelord gulasj

Relaterte innlegg

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonnere
Gi beskjed om
guest

0 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments